lördag 17 september 2011

Första skolveckan


Hur summerar man en sån här vecka. Intensiv? Ja det skulle man nog kunna kalla det.
Vi kom till Redding en hel vecka innan skolan skulle börja, så det kändes ju lugnt. Vad man då inte tänker på är allt som man ska göra i samband med en flytt, till en ny stad, i ett nytt land, med nya regler och sätt man gör saker på.
Så det har varit långa dagar. Men saker har löst sig så bra. Har träffat rätt folk direkt. Rätt bank, rätt bil. Efter att nästan tagit en rishög i desperation, kom vi ihåg att Gud har sagt att vi inte ska oroa oss för det vi behöver. Timmen senare hittade vi en perfekt bil, som låg bredvid stället där hyrbilen skulle lämnas. Behövde gå 100m dit. Gud är God. I denna värmen vill man inte gå längre.

I tisdags började skolan och man kan ju säga att förväntan är på topp. Har nog aldrig sätt en sån här hunger efter Gud förut. Man vill bara ha mer av Honom. Lovsång bryter ut när bandet soundcheckar. Du behöver inte värma upp den här skaran. Dom värmer upp dig.
Kris Vallotton och Bill Johnson talade första dagen. Bill Johnson undrade om det fanns några som hade skador efter någon form av olycka. Många händer kom i vädret. Han berättade om att han sett många sådana skador blivit helade genom åren. Bara genom att vittna om vad han har sett, förlöstes helande över många människor. (vilket han oxå påpekade, och att vi ska få mer av den undervisningen framöver)
Vi bad för dom som inte redan blivit helade, och efter att snabbt räknat händerna på dom som upplevt helande, fick jag det till 40 personer. Första dagen! Tack Gud för det!

Bibelskolan har lovsångsband som leder lovsången, och varje år har dom auditions för att hitta dom som ska leda detta året. Av över 70 sökande till "Lovsångsledare" blev jag och 25 andra inbjuden till audition. Kul!
Det var en väldigt konstig audition. Joanna som leder denna avdelningen, förklarade att "vi letar inte efter den bästa rösten eller den duktigaste musikledaren". "Vi letar efter dom som vi ska ha som lovsångs ledare i år, och det kan vara någon som vi upplever att vi ska ta under våra vingar och jobba tillsammans med". Så man kunde inte göra annat än att bara gå upp och vara sig själv och sen se ifall det är jag dom vill välja. Men det gick bra och det känns bra, så jag har frid över det. Det var kul. Härligt att se främlingar gå upp på en scen, och med sin gåva kan få en att vilja så helt ge sig till Gud.

Annars har det varit endel bad i poolen, skypat med familj och letat efter möbler på webben. Vi har stora dans ytor i lägenheten som det är just nu.

Hoppas du som läser har/haft en bra dag och att du vet om att du är fantastisk.
Varma hälsningar från bara 32 grader,

Björn med familj.
 

5 kommentarer:

  1. Tjenare Björn! (M mollyux här)

    Ni verkar ha det superhärligt i värmen, med AC i bilen och lägenheten kan man inte klaga. Förstår att ni är glada för Hondan - en riktig pärla!

    Så enormt härligt och trossträrkande att få se och känna Guds verk på sättet du beskriver! Är superglad för er och önskar att ni får uppleva massor av sånt(och att ni sen tar med det hem och släpper det lös på oss alla här hemma!). Ska bli spännande att följa det Gud gör i era liv!!

    Saknar dig och familjen din massor!

    Stor kram,
    Micke

    SvaraRadera
  2. UNDERBART!!!!!!!!!! HELT UNDERBART!!!

    Måste fixa skypen snart! KRAM

    SvaraRadera
  3. berittruedsson@msn.com19 september 2011 kl. 10:13

    massor med mammiskramar o faaaaaarmooooor kramar

    SvaraRadera
  4. Dude, bra skrivet! Skönt att höra att du trivs med skolan. Jag bestämde mig just att vi ska se till att komma och hälsa på. Nån gång. När nån har gett oss lite extra cash. Försökte med MixMegapol igen, gick inte den här gången heller. Jag skriver en hit istället så kommer vi sen. Puss

    SvaraRadera
  5. Gott Björn!!! Ser frame mot att höra hur du får växa i din kallelse och få tag på ALLT det Gud har för dej!!!
    Vi saknar er!!!!!!

    SvaraRadera