söndag 6 maj 2012

Missionsresan DAG 3:

Idag är dagen då vi bestiger Hollywood Berget! När vi några månader innan denna resan träffades och bad, såg en i gruppen hur vi klättrade upp till Hollywood skylten och lade händerna på den och bad för Hollywood. Vi tror ju på bön så detta verkade som en bra ide.
Halvvägs upp så är några av oss inte riktigt lika övertygade ;). Otränad som man är blir denna trevliga utflykt, mer något utav ett par timmar då man "lade ner sitt liv". Sin egna bekvämlighet...och dog lite gran ;).
Men väl uppe var det värt besväret! Grym utsikt och vi hade en härlig stund då vi bad och tackade Gud för hans plan med Hollywood och all den kreativitet som Han har skapat för sina syften.
Vi kommer dock inte riktigt ända fram till skylten. Högt stängsel, vaktande kameror och löfte om arrest och tunga böter, får oss att omvärdera förslaget.

Ett par timmar senare sitter vi ett par stycken på ett fint cafe som heter Aroma. En man sätter sig vid vårt nyligen reserverade bord. Vi erbjuder honom att sitta kvar och äta med oss.
Han berättar lite om sitt liv för oss och vi berättar vad vi gör. Om att vi är från en kyrka up north, och att vi är här på missionsresa. Innan vi bryter upp så frågar Joanna, min ledare, om vi får be för honom. Han blir glad känner sig ärad. Tänk att en man under sina 70 år aldrig har varit med om detta tidigare.
Han tittar förstummad och häpet när olika personer från gruppen nämner saker om Honom som t.ex. att han haft en dröm att bli regissör, och att han har "gröna fingrar". Saker som stämde exakt.

Senare på kvällen är vi på väg för att träffa Praise Chaple folket. (en församling vi varit hos)
Tanken är att vi ska åka "the blue line", en buss-linje som går genom dom tuffare delarna av LA. Compton bland annat. Tanken är att det ska predikas De glada nyheterna. På bussen :) Till följd blir flera frälsta, helade och får ett möte med Gud... på Bussen!

Själv får jag erbjudandet att hänga på en lite grupp som ska till en liten hemgrupp för folk i" Branschen". Musiker, modeler, dansare, skådespelare med mera som brukar träffas för att tillbe Jesus och stötta varandra. Vi blir väl mottagna och efter att vi ätit och lovsjungit en stund, får vi från Bethel fria händer att betjäna var och en i samlingen. Man hade kanske känt press i det läget om det inte vore för Guds närvaro som så fullständigt fyllt rummet. Vi profeterar över var och en i rummet och folk blir verkligen berörda. Vi oxå! Tack Gud för att vi får vara redskap i dina händer!

 Här är vi över Hollywood skylten! 



 Godaste mackan på länge...kanske nånsin. :)

 Cafe Aroma

Bad för en i teamets Pappa som jobbar på Warner Brothers.

Tiden går otroligt fort. Två veckor och ett par dagar kvar tills är hemma i Sverige igen. 
Slut spurten nu! :) 
Varma hälsningar från oss!
Bless/

Björn med familj

2 kommentarer:

  1. Gud är verkligen fantastisk! Ser fram emot att få träffa er igen!

    SvaraRadera
  2. Underbart, inspireras och längtar längtar läääängtar sönder mig efter detta...

    Kram vi ses snart!

    SvaraRadera